BBQ Food Express

logo_bbqfoodexpress

Salades

Een verse salade is een essentieel onderdeel van een mooi barbecue buffet. Een afgestemd assortiment salades complementeerd de warme vleesgerechten als een goed gecomponeerd muziekstuk. En ook hier geldt: zoveel smaken, zoveel soorten. Daarom zijn wij altijd bezig om de variatie en de smaken van onze salades uit te breiden dan wel te verbeteren. We pakken dan een rustige zondagochend om , net als vroeger met de scheikunde doos, allerlei smaken en ingredienten te combineren tot het ultieme resultaat.

Wij hebben een aantal salades standaard in ons assortiment en daaraan zullen we constant blijven werken. Want hoe leuk is het niet om nieuwe salades te leren kennen en te ervaren? Komt uw salade niet in ons assortiment voor, informeer dan naar de mogelijkheden

 Aardappelsalade
 aardappelsaladeNiet zo maar een aardappelsalade maar een zeer gewaardeerde variant van gestoomde smaakvolle aardappels, liefst nieuwe oogst, aangevuld met gebakken spekreepjes, groene kruiden, gezuurde en gefruite sjalot, geblancheerde sperciboontjes en een frisse dressing van yoghurt/mayonaise met mierikswortel. 
Coleslaw
 Dit is wel een heel bekende salade maar toch hebben we lang gewerkt aan dit recept om het helemaal naar ons zin te krijgen. Een klassieker die nooit verveelt met witte kool, wortel, appel en dressing (natuurlijk ook huisgemaakt) naar ons “geheime” recept. Uiteraard maken we deze voor iedere gelegenheid vers.
Gerookte bietensalade
Deze knaller hadden wij in eerste instantie toegevoegd aan ons assortiment met het oog op de vegetariers, maar we moeten ze altijd waarschuwen op tijd bij de buffettafel te zijn want deze salade is bij iedereen geliefd. Heerlijke bietjes die in basamico en tijm gerookt worden op de locomotief, alvorens geserveerd te worden met een dressing van fetta en yoghurt.
Huzarensalade
 Deze klassieker blijft populair onder de barbecue liefhebbers en dat komt natuurlijk omdat deze frisse salade heerlijk aansluit bij een goed stukje vlees. Wie kent hem niet: aardappelen, doperwten, wortel, ui, en nog veel meer. En natuurlijk hoort daar een gezonde doses mayonaise bij.
Pasta Pesto
Een vleugje Italie met deze heerlijke volle pastasalade op basis van Penne- of Fusilli-pasta, pesto, olijfolie, zongedroogde tomaatjes en mini tomaatjes, verse basilicum en mozerella kaas. Viva Italia!!!
 
Luxe salades
Zalm salade
Op basis van vers gerookte zalm, met smakelijke ingredienten als ei, rode ui, zelfgemaakte roomdressing, tuinkers, mierikswortel. Keuze uit een aardappel of een pasta variant.
Vlees salade
Als je de ingredienten ziet van deze topper, weet je al dat deze salade niet meer stuk kan: langzaam gegaard suddervlees, appel, kruimige aardappel, augurk, wortel, mayonaise en nog een en ander aan smaakvolle lekkernijen.