Voor ieder lekker stuk vlees kun je bij ons terechtTja, zeg je barbecue.....dan zeg je vlees. Op deze pagina geven we een aantal van onze meest gevraagde vleesgerechten. Doorgaans wordt er voor een leuk budget een combinatie gemaakt uit ons buffet-assortiment in combinatie met een aantal salades. U treft er een aantal van aan op deze pagina. Maar gaat uw keuze uit naar het luxere vlees zoals ribeye, tomahaw, ribroast of bavette dan zult u bij ons ook zeker aan het goed adres zijn.

Een greep uit ons buffet assortiment 

 

Locomotive Spareribs

Bijna iedereen is gek op spareribs. Net zoals een locomotief heel langszaam op stoom komt, zo bereiden wij onze spareribs. Eerst stoken we een lekker vuurtje van prachtig gedroogd essenhout in onze smoker en als de ketel op temperatuur is, gaat het vlees er in. Of het nu gaat om "Low 'n Slow" gegaarde spareribs van de buik of heerlijke malse "babyrack", ze worden gemarineerd in onze eigen rubs en tijdens het smoker "gemobbed" met appelsap en ciderazijn.  Door al deze liefde en aandacht worden ze super mals en blijven toch sappig. Ze vallen bijna van het botje maar toch behouden ze hun bite. Tenslotte glazuren wij ze af met onze huisgemaakt saus.

Sate Indonesian Art

Wij maken onze sate van kippedij. Vlees met een bite en veel smaak. Deze wordt een behoorlijke tijd gemarineerde in een heerlijke marinade van zoete ketjap, sambal, knoflook, en nog veel en veel meer kruiden en ingredienten. Pas als de sate alle smaken uit de marinade heeft opgenomen grillen wij de spiezen, vlak voor het serveren, af op een heet vuur van houtskoolbriketten. Wij serveren de sate met warme pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek. Dat is smullen voor iedereen, ook voor de kleintjes.

 Slider Pulled Pork

Wij beleggen een assortiment heerlijk verse minibroodjes (smorgens bij de bakker opgehaald) ruim met langzaam gegaarde pulled pork in marinade. Deze pulled pork is gemaakt van de Procureur, beter bekend als varkensnek, welke in een marinade en rub, een garingsproces heeft ondergaan van minstens 7 uur. Daarna wordt de procureur uit elkaar getrokken (gepulled) zodat het bekende draadjesvlees ontstaat. Deze geven we nog eens een extra boost met een heerlijke saus. En geheel volgens traditie wordt deze geserveerd op een bedje van verse, huisgemaakte, coleslaw.

Flank Steak Skewer

Net als bij een mooie vuurwerkshow bewaren wij de grootste knaller tot het laatst. Op een barbecuebuffet mag een goede biefstuk niet ontbreken. Nou, en we hebben er eentje!! Wij serveren heerlijke bavette op een spies. Deze is afkomstig uit Uruguay, van een graangevoerd rund, de kenners weten dan al dat dit een mooi stukje gemarmeerd vlees is. Omdat de steak met vetadertjes doorregen is, komt er bij het grillen een lawine van smaak los. Wij grillen de skewers "rare" tot "medium rare" op een zeer heet houtskoolvuur. Ze worden direct na het grillen geserveerd met onze gerookte kruidaardappeltjes en gegrilde groenten.

Moinkballs

Deze "fingerfood" klassieker mag natuurlijk bij iedere zelfrespecterende barbecue cateraar niet ontbreken. Ook weer uitgevonden in het land van de barbecue: de Verenigde Staten van Amerika. Zij bedachten ook de naam door de "moo" van de koe (rundergehakt) en de "oink" van het varken (gerookte spek) niet alleen samen te voegen in de naam van dit gerechtje maar ook als de basis ingredienten. Tesamen met de nodige kruiden, geraspte kaas, onze eigen rub, en afgeglazuurd met bbq saus zijn deze jongens, gerookt op de locomotief, een ware concurrent van onze oerhollandse bitterbal. Oh ja, er zit ook nog een "vleugje" knoflook in. 

Smoked Buffalo Hot Wings

Ook in de categorie "fingerfood" zul je de bekende kippevleugeltjes vaak tegenkomen. Een ware smaaksensatie.... als je tenmiste van kluiven houdt. Wij rubben de wings met onze eigen rubs en laten ze vervolgens in de locomotief lekker garen. Zo komt ook de heerlijke rooksmaak aan deze vleugeltjes, vlak voor het opdienen glazuren we ze af met onze huisgemaakte Spicy Buffalo Sauce of Kensas Style BBQ Sauce.