Koken is onze passie en we zijn continue bezig om nieuwe gerechten uit te zoeken en te proberen. Dat doen we niet alleen om ons assortiment te blijven vernieuwen, maar is ook gewoon ontzettend leuk om te doen.
Hieronder een greep uit de meest gangbare gerechten. Mocht u speciale wensen hebben, laat het ons weten, de kans is groot dat we dit voor u kunnen bereiden.
Low ’n Slow Sweet Honey Spareribs
Nadat wij de dik-bevleesde spareribs hebben gemarineerd met onze zelfgemaakte rubs, laten we deze een nachtje in de koeling marineren. De volgende dag worden de ribs 5 tot 7 uur lang gerookt in onze smoker, op een vuur van essenhout. Onze spareribs worden dus niet gekookt! Tijdens het roken worden de ribs geregeld bevochtigd. Voor het serveren worden de ribs afgelakt met eigen gemaakte barbecuesaus op basis van honing en speculaaskruiden. We serveren een aantal ribben (circa 200 gram) op een milieuvriendelijke disposable (kartonnen schaaltje) met sachet met citroen opfrisdoekje en servet.
Gemarineerde kip-saté op het vuur
Voor dit gerecht krijgen wij altijd complimenten. Een grote spies gegrilde kippendij, Indonesia Art. De spiesen krijgen een viervoudige behandeling voordat ze op uw bordje liggen: allereerst worden ze na het snijden en rijgen vooraf minimaal 24 uur vacuüm gemarineerd, op uw locatie worden ze gerookt op eikenhout in de stoomlocomotief, vervolgens gegrilld op onze houtskool kamados en tenslotte afgelakt met een “boemboe” (Indonesische kruiden marinade)uit eigen keuken natuurlijk. De spiesen worden geserveerd met warme pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek.
Moink Balls
Een echte Amerikaanse barbecue klassieker. Met onder andere oregano, knoflook en Parmezaanse kaas gekruide gehaktballetjes van rundvlees omwikkeld met een plak varkenspek, in onze eigen kruiden rub, gerookt in de smoker en afgelakt met barbecue saus. De naam komt van de combinatie van de vlees ingrediënten: de “Moo” van de koe en de “oink” van het varken. Een leuk, maar ook zeer smaakvol, barbecue gerecht.
Burnt Ends van buikspek
Onze Burnt Ends worden gemaakt van buikspek dat wij zeker 8 uur in onze smoker laten garen, halverwege krijgen deze blokjes spek een heerlijke zoete marinade. Het eindresultaat is een superzachte en zoete gekruid stuk buikspek dat smelt in je mond. Wij noemen het ook wel eens heerlijke vlees bonbons. Wij serveren de Burnt Ends met coleslaw.
Black Angus Steakhouse Burgers
Eén van onze specialiteiten waar we best een beetje trots op zijn. Wij geloven dat een hamburger zo puur mogelijk moet zijn. Een onvervalste Amerikaanse hamburger van 150 gram (!) puur rundvlees van de Ierse Black Angus. Wij malen de hamburgers in eigen keuken van runderbiefstuk zonder enige toevoeging in een verhouding 80% Black Angus biefstuk, 20% Black Angus rundvet. Tijdens het op traditionele wijze bakken op een bakplaat, wordt de hamburger gekruid met onze huisgemaakte kruiden melange. De hamburger wordt geserveerd op een verse desembol en dan mag de tomaat, sla, uitjes, sausen uit eigen keuken, gebakken spek en cheddar natuurlijk niet ontbreken. De hamburgers worden geserveerd in een papieren hamburgerzak met krantenprint.
Broodje Pulled Pork
Heel Nederland is in het laatste decennia verliefd geworden op dit traditionele gerecht uit de Mississippi-delta van Amerika. Ons uitvoering bestaat uit een heerlijke verse desembol, belegd met een flinke portie “Low ’n Slow” Pulled Pork. Dit mals, sappige vlees is gemaakt van de procureur van het varken en na het garen voor een tweede maal gemarineerd. Wij serveren dit op een bedje van verse huisgemaakte Coleslaw van witte kool, wortel, geraspte appel en huisgemaakte dressing.
WhatsApp ons